20 prínosov Moringy pre zdravie vášho zvieratka

moringa-titListy tropického stromu, často tiež nazývaného Zázračný strom, sú plné vzácnych živín, ktoré dokážu podporiť a zlepšiť zdravie psov a mačiek.

Počuli ste už o Moringe? Je to superpotravina, ktorá si celosvetovo získava čoraz väčšiu pozornosť pre svoje zdravotné prínosy – nielen pre ľudí, ale aj pre psy a mačky.

Čo je to Moringa?

Moringa pochádza z malého, rýchlo rastúceho stromu Moringa olejodárna (Moringa oleifera), ktorého domovskou oblasťou je južné podhorie Himalájí. Vďaka rastúcej popularite sa pestovanie tejto rastliny rozšírilo i do tropických oblastí Ázie, Afriky, do Južnej Ameriky a čoraz viac sa pestuje aj v USA. Je to štíhly strom so šedou kôrou a smotanovo bielymi kvetmi. Všetky časti stromu sú jedlé, vrátane kôry, kvetov, listov, plodov a koreňov, ako aj semien, z ktorých sa vyrába olej.

Neobyčajná koncentrácia živín

Táto pozoruhodná rastlina je plná vitamínov, minerálov a esenciálnych aminokyselín. Má množstvo protizápalovýchantioxidačných vlastností (obsahuje až 46 prírodných antioxidantov), pôsobí na zníženie hladiny cholesterolu, podporuje zdravé trávenie a cirkuláciu, podporuje imunitný systém, zlepšuje mentálne zdraviezvyšuje vitalitu.

Liečivé účinky Moringy už boli potvrdené množstvom vedeckých štúdií. Vedci okrem iného zistili, že listy Moringy obsahujú viac vitamínu A ako mrkva, viac vápnika ako mlieko, viac železa ako špenát, viac vitamínu C ako pomaranče a viac draslíka ako banány.

moringa-porovnanie

Moringa je tiež účinný prírodný chelátor (látka používaná v medicíne k naviazaniu a následnému vylúčeniu kovov z organizmu), preto je obzvlášť vhodná pri detoxikácii. Mimoriadne účinná je pokiaľ ide o naviazanie a vylúčenie ťažkých kovov.

Ako môže Moringa zlepšiť zdravie vášho zvieratka?

Moringa sa doposiaľ ukázala ako veľmi prospešná pri prevencii širokej škály ochorení a liečbe chronických zdravotných problémov. U domácich zvierat sa využíva najmä na podpornú liečbu rakoviny (protinádorový účinok), pri liečbe obezity, tráviacich ťažkostí, pri astmeepilepsii. Moringa dokáže znižovať hladinu cukru v krvi, a preto je ideálnym pomocníkom pre diabetických psíkov a mačičky. Pre vysoký obsah železa je mimoriadne vhodná aj pri liečbe anemických pacientov.

moringa-prinosy

Vďaka silnému protizápalovému účinku Moringa pomáha pri reumatoidnej artritíde, zmierňuje opuchyurýchľuje hojenie ránNeuveriteľné množstvo živín robí z Moringy ideálny doplnok pri podvýžive, pre posilnenie bunkovej výživy a ako výživová podpora pre šteniatka a pre dojčiace samice.

Podpora vitality a energie - Obzvlášť vhodná je Moringa pre seniorských psíkov a mačičky, ktorým dokáže dodať životnú energiu a zmierniť prejavy starnutia. Obsahuje totiž vzácny prvok zeatín, ktorý spomaľuje starnutie buniek.

moringa-ako-pomoct

Aby boli pri podávaní Moringy dosiahnuté reálne výsledky, je potrebné zadovážiť si skutočne pravý, kvalitný a čistý preparát bez pesticídov a herbicídov. 

Odporúčame vám preto Bio Moringu cdVet vo forme prášku, v ktorom sú zachované všetky výživové prvky, pôvodná farba i vôňa tohto zázračného stromu. Keď hľadáte spôsob, ako zlepšiť zdravie vášho psieho alebo mačacieho spoločníka, Moringa určite stojí za vyskúšanie.