Recept na veľkonočné vajíčka pre psíka

recept-velkonocne-vajicka-titKeď vám ešte pred Veľkou nocou zostal čas nazvyš a chceli by ste aj svojmu psíkovi dopriať nejakú veľkonočnú mašrtku, máme pre vás super rýchly a mega jednoduchý recept na nepečené maškrtky.

Tieto maškrtky sú zdravé a psíkovi určite prospejú viac, ako údená šunka, či koláčiky "od stola":

 Suroviny:

60 ml rozpusteného kokosového oleja
30 g kokosovej múky
Pre krajšiu farbu: Cviklová šťava a/alebo prášok Karob
Formičky v tvare vajíčka (alebo napr. zajačika – fantázii sa medze nekladú :-)

Celkový čas na prípravu: 20 minút pohodovým tempom

Postup:

V miske zmiešame rozpustený kokosový olej a kokosovú múku tak, aby nám vznikla hladká zmes, ktorú je možné vliať do formičiek. Kokosová múka má značné absorpčné vlastnosti, preto bude presný pomer surovín závisieť od konkrétnej múky, ktorú použijeme. Zmes môžeme nechať bielu, alebo pridáme trochu cviklovej šťavy pre ružovú farbu, prípadne prášok Karob, ktorý maškrty zafarbí nahnedo.

Karob (rohovník obyčajný), známy tiež ako Svätojánsky chlieb, môžeme bežne kúpiť v obchode s biopotravinami, kde stojí približne toľko, ako vrecúško korenia. Jeho plody, pripomínajúce chuťou čokoládu, obsahujú vzácne vitamíny skupiny B, vlákninu, aminokyseliny, minerálne látky, najmä vápnik, draslík a horčík. Zo stopových prvkov má zastúpenie železo, chróm, meď, nikel a mangán. Pozitívne vplýva na trávenie a vylučovanie.

Rozmiešanú zmes vylejeme do formičiek a vložíme do mrazničky. Po pár hodinách, počas ktorých nám zmes pekne stuhla, vajíčka vyberieme z formičiek a začneme ich spájať. Na spojenie dvoch polovíc bude stačiť pošúchať prstom plochú stranu vajíčka, ktorá sa vplyvom tepla z prstov trošku roztopí. Potom vajíčka opäť vrátime na chvíľu do mrazničky. Hotové vajíčka podávame podľa potreby a zásluh :-)

Uskladnenie:

V chladničke približne 3 dni, v mrazničke asi mesiac.