Čo je to Boswelia? 5 prínosov Boswelie pre zvieratká

boswelia-titBoswelia, známa tiež ako indické kadidlo, je bylinkový extrakt získaný zo stromu Boswellia serrata. Kvôli obsahu kyseliny boswellovej má jej používanie na lekárske a kozmetické účely dlhú históriu. Výhody tohto holistického lieku sa vzťahujú aj na našich verných chlpatých priateľov.

Boswelia má protizápalové a protireumatické účinky, zmierňuje bolestivosť a zvyšuje pohyblivosťUvoľňuje rannú stuhnutosť a pomáha pri akútnych aj chronických pohybových ťažkostiach. Je tiež účinná pri dychovej nedostatočnosti pri zúženej priedušnici a ďalších zdravotných problémoch.

Mechanizmus účinku Boswellie nie je úplne jasný. Vieme však, že Boswellia obsahuje určité fytochemikálie, nazývané terpény, ktoré majú silné protizápalové vlastnosti. Boswellia pomáha znižovať tvorbu leukotriénov, čo sú molekuly vyvolávajúce v tele bolesť, opuch a citlivosť. Obmedzenie leukotriénov zlepší zdravie kĺbov, pomôže zmierniť viaceré tráviace poruchy a ďalšie zdravotné problémy.

5-prinosov-boswelie-pre-zvieratka.lrg

Boswellia a zdravie kĺbov

Psi sú veľmi náchylní na rozvoj kĺbových problémov, hlavne v staršom veku. Tento stav je známy aj ako degeneratívne ochorenie kĺbov, kedy v dôsledku chronického zápalu v kĺboch dochádza k strate chrupavky, diskomfortu, citlivosti a bolesti kĺbov. Ochorenie často vyústi k problémom s pohybom a k zníženej kvalite života psa. Obezita môže tiež prispieť k rozvoju kĺbových problémov a urýchliť degeneráciu chrupavky.

Našťastie, Boswellia má vysokú účinnosť pri liečbe zápalu a aj vo veterinárnej medicíne sa využíva na spomalenie progresie kĺbových ťažkostí a iných chronických zápalových ochorení.

Boswelia a poruchy trávenia

Tráviace problémy môžu postihnúť psov niekoľkými spôsobmi. Hnačka, zvracanie, plynatosť, krvavá stolica či strata hmotnosti sú najčastejšími príznakmi. Extrakt z Boswellia serrata môže zmierniť podráždenie tráviaceho traktu. 

Ďalšie možnosti využitia Boswellie:

  • Zúženie dýchacej trubice
  • Astma
  • Epilepsia
  • Rekonvalescenia po operáciách
  • Onkologické ochorenia

Je boswellia pre zvieratá bezpečná?

Boswellia je prírodná látka a preto je bezpečná pre ľudí aj zvieratá. Pri dodržaní odporúčaného dávkovania a spôsobu podania sú vedľajšie účinky málo pravdepodobné dokonca aj pri dlhodobej liečbe.

Treba však mať na pamäti, že Boswelia nie je určená na liečbu akéhokoľvek ochorenia, preto pred jej podávaním je vždy potrebné sa poradiť s ošetrujúcim veterinárnym lekárom.

Boswellia v doplnkoch výživy:

Prípravky s obsahom Boswelie môžu mať rôznu formu. Aromaterapeutické prípravky sú určené buď na inhalovanie alebo na lokálnu aplikáciu. Žuvacie tablety s obsahom Boswelie sú u psíkov veľmi obľúbené. Forma sirupu alebo prášku umožňuje bezproblémové podávanie aj pri dlhodobej terapii a je vhodná aj pre mačky.

Aromaterapeutické prípravky s obsahom Boswelie:

Dokonalá Láska Intenzívna Boswelia - podporná inhalácia Dokonalá Láska Intenzívna Boswelia
Pri zápaloch a bolestiach kĺbov 30 ml
Dokonalá Láska Intenzívna Boswelia
Pri zápaloch a bolestiach kĺbov 50 ml

Dokonalá Láska Intenzívna Boswelia
Pri zápaloch a bolestiach kĺbov 100 ml

Dokonalá Láska Intenzívna Boswelia
Pri zápaloch a bolestiach kĺbov 200 ml


Žuvacie tablety s obsahom Boswelie: 

Flexadin Advanced žuvacie tbl. NEW 30 tbl. Flexadin Advanced žuvacie tbl. NEW 60 tbl. Alfavet CaniGum Dolor 120 g

Sirup s obsahom Boswelie: 

Vitar Veterinae Artivit Sirup 200 ml Vitar Veterinae Artivit Sirup 500 ml Vitar Veterinae Artivit Sirup 1000 ml

Prášok s obsahom Boswelie: 

Vitar Veterinae ArtiVit Forte Prášok 70 g Vitar Veterinae ArtiVit Forte Prášok 400 g Vitar Veterinae ArtiVit Forte Prášok 600 g